XXI издание на Тетралния фестивал на испански език за ученици Обратно Публикувано от Системен администратор на 1.3.2020 г. в категория Постижения

     Презизминалите петък 21-ви и събота 22-ри февруари се проведе XXI издание на Тетралния фестивал на испански език за ученици в НАТФИЗ организиран от отдел „Образование“ при Посолството на Испанияв България. За поредна година характерна черта на Фестивала беше качеството натеатралните постановки и високия професионализъм на всички участници.

   Трупатана 22 СЕУ спечели І място зацялостно изпълнение на пиесата „Лебедитеот Чернобил“ на Давид Йоренте, Імясто за най – оригинално поставяне на сцена и І място за най-добра второстепена роля за изпълнението на ТеодораКарачомакова и се отличи сред общо 20-те участници във Фестивала. Актьорите са Теодора Карачомакова,Александра Малинова, Ванеса Тонева, Радина Гълъбова, Надежда Анастасова, ЙоанаДимитрова, Савина-Мария Шери Габова сръководител Адриан Каррерас Рабаско.

    АлександърЛюбенов на пианото акомпанира постановката със собствени композиции иаранжимени.

       Ралица Велчева извърши невероятнаработа със светлините по време на спектакъла.

       Катрин Дишева за втора поредна година получаванай-високото отличие на Конкурса за късометражен филм на испански езикорганизиран от отдел „Образование“ при Посолствотона Испания в България. Настоящото V издание на Конкурса тя печели за своя филм ¡¿Salyuvar?!с ръководител Адриан Каррерас Рабаско.